ISMERTETŐ


GREENFIELDS együttes – Ír zene és tánc 1991 óta

A Greenfields együttes 1991-ben alakult Mező Győző vezetésével, aki korábban a Karikás és a Táltos Együttes hegedűseként szerzett nevet magának magyar népzenei berkekben. Azóta rendszeresen fellépnek népzenei fesztiválokon, művelődési házakban, pubokban, egyetemi rendezvényeken. A zenekar műsorán vidám ír kocsmadalok, autentikus tánczenék és balladák egyaránt szerepelnek.

A dalokat saját feldolgozásukban játsszák, gazdag vokális hangzással, virtuóz szólókkal, temperamentumosan. Különlegességük, hogy a hasonló zenekarok közül ők szőttek először magyar népzenei elemeket az ír szövetbe, azóta példájukat mások is követték.

1999 szeptembere óta tartanak rendszeres táncházat Budapest egyik folk centrumában, a Fővárosi Művelődési Házban. Koncertjeiken, amennyiben erre igény van, élő zenei kísérettel set- és szteptáncbemutatót is tartanak hazai élvonalbeli táncosokkal.

Az együttes rugalmasan alkalmazkodik a fellépések sajátosságainak megfelelő hangulatú előadásmódhoz (a kocsmazenéléstől a nagy fesztiválszínpadokig), de mindenhol ügyel a jó hangulatú, pergő, egyéni hangvételű megszólalásra és természetesen a magas színvonalú zeneiségre.
 
Az együttes jelenlegi tagjai:


Mező Győző (hegedű, mandolin, gitár, citerák, vokál)
Bocskai István (basszusgitár, gitár, ének)
Gyarmati Gábor (gitár, ír buzuki, mandolin)
Csizmár Zsolt (dobok, bodhrán)
Szabó Dániel (tin whistle, furulyák)
Imhof Krisztina (hegedű, vokál)
Varga Diána (ének)
Bíró Zoltán – mint gyakori vendég – (ír harmonika)


Az együttes elérhetősége:


Mező Győző, tel.: 06-20-356-9244
info@greenfields.hu
http://www.greenfields.huBudapest, 2010. január 19.
 
Üdvözlettel
Mező Győző